T K

Pratik Portal

Neova Katılım Sigorta A.Ş.

Pratik Portal

Proje İçeriği

"Pratik Portal Platformu, Neova Sigorta acenteleri için kapsamlı ve verimli bir çözüm sunmayı amaçlayan yenilikçi bir projedir. Platform, sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sağlamak için en son teknolojilerden yararlanan Çevik Scrum metodolojisi kullanılarak geliştirilmiştir. Platformun ana odak noktası, Neova acentelerine Kasko, Trafik, IMM (İhtiyari Mali Mesuliyet Sigortası), Dask gibi sigorta ürünleri için minimum veri ile hızlı bir şekilde poliçe oluşturma yeteneği sağlamaktır. Minimum miktarda veri girişi ile sistem, her müşterinin özel ihtiyaçlarına göre uyarlanmış poliçe seçenekleri oluşturur. Projenin ana avantajlarından biri, minimum veri girişi ile teklif ve poliçe oluşturmak için optimize edilmiş olmasıdır. Bu, acentelerin minimum bekleme süresiyle hızlı ve kolay bir şekilde sigorta poliçeleri oluşturabileceği anlamına gelir. Platform ayrıca acentelerin dahili iletişim, duyuru ve anket yapmaları için bir ortam sağlar. Bu, aracıların birden fazla iletişim platformuna erişme ihtiyacını ortadan kaldırarak kolaylaştırılmış bir iletişim kanalı sağlar. Platformun temel özellikleri şunları içerir: •Çevik Scrum metodolojisi kullanılarak geliştirildi •Kasko, Trafik, IMM, Dask gibi ana sigorta ürünleri için minimum veri girişi ile hızlı ve kolay poliçe oluşturma imkanı sağlamak. •Otomatik çoklu teklif sistemine sahip olmak ve müşteri ihtiyaçlarına özel poliçe seçenekleri sunmak •Minimum veri girişi ile teklif ve poliçe oluşturmayı optimize etme •Kurum içi iletişim, duyuru ve anket mekanizmasını sağlamak •Kullanıcı dostu ara yüz tasarımına sahip olmak"


Projenin Amacı

Pratik Portal platformumuz ile hem mevcut bir süreci daha iyi hale getirdik hem de yeni hizmetler yarattık. Pratik Portal Platformu, müşterilerimize daha kişiselleştirilmiş, hızlı ve verimli bir deneyim sunmayı amaçlamaktadır. Sunduğumuz platform öncesinde yaptığımız anketler ile müşterilerimizin ihtiyaçlarını ve beklentilerini iyi bir şekilde analiz ettik. Bu analizlerle müşterilerimize sunacağımız gerekli isterleri belirledik ve müşteri memnuniyetini attıracak adımlar attık. Müşterilerimizin ürünümüzle olan tüm etkileşimlerini tek bir platformda birleştirmeyi ve bu etkileşimleri daha kişiselleştirilmiş hale getirmeyi hedefliyoruz.


Proje içindeki en büyük inovasyon nedir? (yeni bir teknoloji veya var olan teknolojinin farklı kullanımı gibi. IOT, M2M, AI vb.)

Pratik Portal Platformu'nun geliştirilmesinde .NET 6, Vue.js, SPA, MongoDB, Cloud API Gateway, Redis Cache gibi teknolojiler kullanılmıştır. Bu teknolojiler, projenin hedeflerine ulaşmak için uygun bir seçimdir .NET 6 , yüksek performanslı uygulamalar oluşturmak için kullanılan güçlü bir çerçeve olan .NET'in LTS sürümüdür. Vue.js, SPA (Tek Sayfa Uygulaması) oluşturmak için ideal, hafif ve esnek bir JavaScript çerçevesidir. Bu teknolojiler, platformun hızlı, verimli ve güvenli olmasını sağlar. MongoDB, veri tabanı yönetimi için kullanılan ve büyük veri işleme operasyonları için uygun bir NoSQL veri tabanıdır. Cloud API Gateway, uygulamaların API'lerini güvenli ve ölçeklenebilir bir şekilde yönetmesine olanak tanır. Redis Cache, verileri önbelleğe almak için kullanılan ve performansı artırmaya yardımcı olan açık kaynaklı bir veri yapısıdır. Bu teknolojiler, Pratik Sigorta Platformu'nun hedefleri için uygun bir seçimdir ve genellikle bu tür iş hedefleri için kullanılır.


Proje kurum içindeki hangi bölüme fayda sağlamıştır?(satış, pazarlama, finans, İK, IT, Üretim, Planlama, Satın alma, Lojistik Müşteri İlişkileri gibi)

Acenteler ile Satış ve Pazarlama İş Ailesine fayda sağlamıştır.


Projenin hayata geçirilmesi konusunda üst yönetimin desteğini tam olarak alabildiniz mi?

Evet.


Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz edebildiniz mi? Rakamsal verilerle ifade eder misiniz?(ROI, maliyetlerde yüzdesel azalma, üretim süresinde azalma, hata payının düşmesi vs.)

Evet


Projenizde şirket içinden kaç kişi aktif olarak görev almıştır? Ekip birimleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

17


Projenizde (varsa)işbirliği kurduğunuz veya destek aldığınız bilişim şirketlerini belirtiniz.

İç kaynaklarla geliştirilmiştir.


Proje sırasında kullandığınız ve spesifik önemi olan markaları (varsa) belirtiniz. (Yazılım veya donanım markaları)

NET 6, Vue.js, SPA, MongoDB, Cloud API Gateway, Redis Cache